Ugens hiphop album: Action Broson – Only For Dolphins

hip hop

Action Bronson har over de sidste 4 år haft tradition for at udgive et album årligt, og 2020 er ikke en undtagelse. Queens-rapperens nyeste skud hedder Only For Dolphins, og tager ligesom 2018 udgivelsen “White Bronco” udgangspunkt i et bestemt dyr – i 2018 var det hesten, hvor det i 2020 går ud over delfinen. Albummet indledes derfor, ligesom “White Bronco”, med lyde af delfiner i baggrunden, som erstattes et funky beat, der lyder som temalyden fra et quizprogram eller lignende, der bliver sendt lørdag aften i fjerneren.

Hvor Bronson normalt benytter sig flittigt af jazzede beats, er der her variation i form af de 3 singler, som blev udgivet før albummets release “Latin Grammys”, “Golden Eye” og “Mongolia”. Førstnævnte har en meget traditionel Action Bronson lyd, men lyder, som navnet indikerer, lidt mere latin inspireret, med en gengangende hornsektion. Den sætning, der bliver sagt flest gange, er dog 100% i rapperens ånd: “I might not be able to touch my toes, but i will still fuck these (hoes)”. “Golden Eye” adskiller sig med et tungt reggaeton beat, hvor “Mongolia” sampler den afdøde tyrkiske musiker Urfalı Babis nummer “Lâmbaya Püf De”. (Grundet rettigheder på Youtube, kan det originale nummer ikke vises i Danmark, men det spilles i baggrunden af denne video)

Herefter tager albummet en meget traditionel Action Bronson form, hvilket ikke er negativt – han lyder stadig super frisk over sine jazzede beats, og det korte album på 35 minutter er stadig varieret nok til ikke at blive kedeligt. Albummets korteste numre “Splash” og “Shredder” har en 80’er/90’er lyd med lækre saxofoner, der ligeså godt kunne være overgange i hitserien “Beverly Hills 90210”, hvor reggaelyden kommer tilbage igen på nummeret “Cliff Hanger”.

Alt i alt er “Only For Dolphins” altså et klassisk Action Bronson album, men med dets korte længde og variation mellem numrene, forbliver det fængende hele vejen igennem.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Action Bronson - Only for Dolphins
Author Rating
41star1star1star1stargray